Vakkencarrousel

Voor de leerlingen die in een basis-kader klas geplaatst worden, kennen wij in de eerste twee leerjaren de Vakkencarrousel. Daar maak je kennis met de beroepsvoorbereidende vakken die erg belangrijk zijn.

Dit betekent dat je zes uur per week lessen gaat volgen in één van de drie sectoren die de vestiging vmbo van Het Erasmus kent.

  • Techniek
  • Economie
  • Zorg en Welzijn

In de Vakkencarrousel leer je welke kennis en vaardigheden nodig zijn voor die bepaalde sector. Je leert hoe de theorie en de praktijk met elkaar verbonden zijn. Je bent dan niet alleen met je hoofd bezig, maar ook met je handen en je leert zelfstandig taken uit te voeren.

Ben je een basis-kader leerling? Dan stroom je na het vmbo door naar het mbo (ROC). Dat betekent dat je aan het eind van het tweede leerjaar een keuze moet maken uit één van de drie sectoren die onze school heeft.


Doordat je uitgebreid kennis hebt gemaakt met de verschillende sectoren, weet je ook beter wat je niet leuk vindt en dat maakt kiezen van een afdeling in de bovenbouw veel gemakkelijker.

Wil je meer weten over de Vakkencarroussel op Het Erasmus? Bekijk dan de folder hieronder

 

of neem contact op met onze Teamleider Basis / Kader:
mevrouw Katinka Davina via 0546 480 800 of k.davina@het-erasmus.nl