Stage

Het ervaren van de beroepspraktijk is essentieel voor leerlingen.

Dat blijkt ook wel uit deze positieve reactie van een leerlinge na haar stage:

“Op school oefenen we natuurlijk veel in de praktijklokalen. Maar leren in een stagebedrijf is toch wel heel anders. Je hebt collega’s en iemand die zegt wat je moet doen. Je collega’s en leidinggevende zien écht alles! Ik snap nu ook beter waarom je sommige dingen moet leren. Ik vond het leuk om zelfstandig te werken. Ik zocht zelf het werk op. Dat vond mijn stagementor heel erg goed. Hij hielp me met de vragen voor het stagewerkboek en heeft me ook een cijfer gegeven voor de stage. Toen vroeg hij of ik bij het bedrijf wilde komen werken! Dat vond ik best wel eng hoor! Maar natuurlijk was ik ook heel trots dat ze mij vroegen! Ik heb een kassatraining gedaan en nu heb ik een heel leuk bijbaantje als caissière!

Kennismaken met de praktijk!

In de twee weken durende vmbo-stage maakt een leerling – vaak voor het eerst – kennis met de beroepspraktijk, de dagelijkse werkzaamheden op de werkvloer en een bedrijfscultuur. De stage helpt leerlingen bij het kiezen van een juiste werkkring of een verdere beroepsopleiding. Het is natuurlijk ook een goede mogelijkheid om hun praktische vaardigheden écht toe te passen. Welke leerlingen gaan op stage?

  • Derde- en vierdejaars leerlingen BWI (bouw, wonen en interieur)
  • Derde- en vierdejaars leerlingen PIE (produceren, installeren en energie)
  • Derde- en vierdejaars leerlingen Mobiliteit en Transport
  • Derde- en vierdejaars leerlingen Economie en Ondernemen
  • Vierdejaars leerlingen HBR (horeca, bakkerij en recreatie)
  • Vierdejaars leerlingen Zorg & Welzijn breed (uiterlijke
    verzorging en verzorging)

 

 

U heeft een stageplek?

Heeft u een stageplek voor één van onze enthousiaste leerlingen? Of heeft u een vraag en wilt u graag meer informatie? Dan kunt u terecht bij een van de stagecoördinatoren van Het Erasmus vmbo via 0546 480 800.