Voor wie zijn de Kunst & Cultuurstroom en de Techniek & Designstroom?

Alle leerlingen die niet hebben gekozen voor de sportstroom maken in het eerste jaar kennis met de Kunst & Cultuurstroom én de Techniek & Designstroom. Naast de kernvakken van de kaderberoepsgerichte en theoretische leerweg krijg je 3 uur in de week één van deze twee stromen. 

Na een half jaar wordt er gewisseld en maak je kennis met de andere stroom. Voor deze stromen heb je een kt-advies nodig.

Voor beide stromen geldt dat je op een andere manier leert kijken naar de wereld om je heen. Je leert in ieder geval verder kijken dan je neus lang is. Want iedereen heeft te maken met techniek. Denk alleen maar aan je mobiel, die is toch heel belangrijk? En kunst en cultuur is overal aanwezig in onze maatschappij. Je eigen mening hierover vormen is heel belangrijk, zeker in de multiculturele samenleving waar we ons bevinden.
 

Kunst & Cultuurstroom. Wat leer je? 

In de lessen maak je kennis met allerlei materialen en technieken. Grote schilderijen maken, werken met papier, hout en klei. Speksteen bewerken en druktechnieken komen ook aan bod. Ook ga je opdrachten uitvoeren die draaien om film, fotografie en architectuur. Daarnaast ga je naar een theatervoorstelling of bezoek je een museum. De Kunst & Cultuurstroom is erg leuk om te doen en een goede voorbereiding op je eindexamen KV1 in klas 3. Je hoeft niet creatief te zijn als je maar goed je best doet!

 

Techniek & Designstroom. Wat leer je?

Waar in de Kunst & Cultuurstroom het accent ligt op kunstzinnige werkstukken bedenk je bij Techniek & Design vooral praktische oplossingen. Binnen een project krijg je één of meerdere ontwerpopdrachten waar je alleen of samen aan kunt werken. Dat kan variëren van alledaagse gebruiksvoorwerpen tot complexere problemen met een maatschappelijke achtergrond, bijvoorbeeld vervuiling of de zorg. De ontwerpopdrachten worden stap voor stap doorlopen zodat je altijd een resultaat hebt om te presenteren aan je medeleerlingen.
Je hoeft niet technisch te zijn. Het gaat vooral om inzet, goed nadenken én oplossingen bedenken.

Bekijk ook de onderstaande folder.

of neem contact op met onze Teamleider TL / MAVO:
de heer Frank Nobbenhuis via 0546 480 800 of f.nobbenhuis@het-erasmus.nl