De Gezonde School


Onze vestiging vmbo is een 'Gezonde School'.

Bij de start van schooljaar 2018-2019 hebben we het vignet ‘Gezonde School' behaald. Dit vignet is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen. Na het behalen van minimaal één themacertificaat mag een school zich gedurende drie jaar een Gezonde School noemen. Het Erasmus vmbo heeft gekozen voor het thema Voeding.

We bieden op alle niveaus lessen aan over gezonde voeding. Ook houden we rekening met voeding en leefstijl. Het Erasmus vmbo is een rookvrije school en er is een verbod op energiedrank, daarnaast wordt er voorlichting gegeven over alcohol, roken, drugs en voeding. En we helpen leerlingen en docenten gezond te zijn en te blijven!

Tijdens de pauze en de tussenuren zijn er verschillende sportactiviteiten te doen en op verschillende manieren worden leerlingen en docenten geënthousiasmeerd om te gaan sporten, zoals de Fitchallenge en Olympic Moves. We proberen meerdere afdelingen te betrekken bij het proces van de Gezonde School. Zo is de afdeling HBR voor een groot deel verantwoordelijk voor de bereiding van de producten en worden er tijdens de vakcolleges gericht lessen over gezondheid gegeven.

De schoolkantine heeft een make-over gehad: de aankleding en uitstraling is fris en kleurrijk, op de toonbank en in de koelvitrine staan tijdens de pauzes smakelijke gezonde producten. Er worden onder andere gezonde broodjes, soepen, smoothies, fruitsalades en wraps verkocht. Dit wordt door de afdeling HBR verzorgd. Leerlingen van de afdeling HBR, E&O en Z&W zijn verantwoordelijk voor de bereiding en de verkoop van de verse producten.