Schoolgebouw praktijkonderwijs

Bij Het Erasmus staat de leerling centraal.

En leerlingen in het praktijkonderwijs hebben extra aandacht nodig. Vanuit die uitgangspunten is het unieke gebouw aan de Horstlaan 1 in Almelo gebouwd en in gebruik genomen. Op 16 november 2009 werd het gebouw feestelijk geopend door mevrouw S. Dijksma, de toenmalige staatssecretaris van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

De architect

De architect moest zich goed inleven in het soort onderwijs en de schoolvisie. Het bureau heeft zich hier goed in verdiept en dat ziet men terug in het ontwerp. Grote ramen en dakkoepels zorgen voor veel daglicht in het gebouw. Er zijn prachtige professionele werkplaatsen voor de hout-, metaal- en groenafdelingen. En ook zijn er  twee fraaie keukens en een prachtige sportzaal.

Onderdeel van de groenstrook van Almelo

Het duurzame gebouw staat in een groenstrook van Almelo. Met veel groen aan de buitenkant past het gebouw ook heel goed in die omgeving. Maar het groen is ook naar binnengebracht. Met steigerhout is veel maatwerk afgeleverd: kasten, tafels en zelfs vuilnisbakken. De uitstraling is hierdoor basic te noemen. Leerlingen, ouder(s) en/of verzorger(s), docenten, medewerkers – iedereen is trots op het prachtige gebouw. 
Het is een verrassend en uniek gebouw, waarin de verbinding tussen theorie en praktijk duidelijk zichtbaar wordt. Het vormt een veilige, maar ook gezellige, thuisbasis voor onze leerlingen.