ICT

WiFi

De gehele vestiging is voorzien van een WiFi-netwerk, waardoor alle docenten en leerlingen draadloos op hun computer, iPad of smartphone gebruik kunnen maken van het internet.

Theorielokalen: digitaal schoolbord

Alle theorielokalen binnen het Praktijkonderwijs zijn voorzien van een digitaal schoolbord. Tijdens instructiemomenten maken de theoriedocenten gebruik van interessante websites met filmpjes en oefenmaterialen.

Praktijkruimten: iPads en tv-scherm

Als gevolg van het op digitale wijze werken met Kijk op Praktijk beschikken de praktijkruimten in toenemende mate over een set iPads en een groot TV-scherm. Leerlingen werken individueel met behulp van iPads aan Kijk op Praktijk. De docent heeft de mogelijkheid zaken klassikaal te bespreken en te (laten) presenteren op het TV-scherm. Tot op heden geldt dit voor de vakken Consumptief, Zorg en Welzijn en Textiel, maar dit groeit tot alle praktijkvakken zijn voorzien.

Computerruimte en overige computers

Daarnaast beschikken we binnen het Praktijkonderwijs over een aparte computerruimte. In alle theorielokalen en in de ruimte van detailhandel staan ook enkele computers. Deze worden met name ingezet voor het leren werken met de Office-pakketten, zoals Word en Excel en het oefenen van taal- en rekenopgaven met behulp van educatieve software en websites. Iedere leerling van het Praktijkonderwijs heeft een eigen plekje op het computernetwerk van de school om persoonlijke documenten op te slaan. Met een eigen gebruikersnaam en wachtwoord kunnen de leerlingen ‘inloggen’ in het computersysteem.