WIE ZIJN WIJ

Het Erasmus is een openbare scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs met de afdelingen: praktijkonderwijs (pro), vmbo, Internationale Schakelklas (ISK), mavo, havo, vwo en gymnasium.

Op Het Erasmus zitten ongeveer 2200 leerlingen: circa 221 leerlingen op het praktijkonderwijs, ongeveer 600 op het vmbo en circa 1165 op mavo, havo en vwo. Tot slot zitten er zo'n 215 leerlingen op onze afdeling ISK. De leerlingen komen onder meer uit Almelo, Wierden, Vriezenveen, Rijssen, Nijverdal, Tubbergen, Vroomshoop, Daarlerveen, Westerhaar, Den Ham, Ootmarsum en Mariaparochie.

Er werken ongeveer 316 personeelsleden op Het Erasmus. Zij vervullen diverse functies binnen de school. Er wordt daarbij onderscheid gemaakt tussen het onderwijzend personeel (de docent), het onderwijsondersteunend personeel (onder andere: administratie, onderwijs-assistenten, mediatheek, conciërges, huishoudelijke dienst, medewerkers Centraal Bureau) en het management.

Het Erasmus heeft drie vestigingen.

Op de vestiging mavo/havo/vwo worden de eindopleidingen mavo, havo, vwo en gymnasium aangeboden, evenals de Kunststroom, het Technasium en de Business School HAVO. Vanaf schooljaar 2019-2020 wordt hier ook de Sportstroom aangeboden voor mavo/havo-leerlingen en Technologie en Toepassing voor mavo-leerlingen.

Op de vestiging vmbo worden de eindopleidingen binnen het vmbo aangeboden: de basisberoepsgerichte en de kaderberoepsgerichte leerweg binnen de sectoren Economie, Zorg en Welzijn en Techniek. Ook kunnen leerlingen kiezen voor de vakkencarrousel, de Kunst&Cultuurstroom, de Techniek&Designstroom en de Sportstroom. Vooralsnog wordt ook het tweede, derde en vierde jaar van de mavo nog aangeboden op deze vestiging. Daarnaast is op het vmbo het leerwegondersteunend onderwijs gehuisvest. De afdeling ISK maakt deel uit van de vestiging vmbo, de ISK is gehuisvest aan de Cesar Franckstraat 1 in Almelo.

Op de vestiging praktijkonderwijs (pro) zitten de leerlingen die meer moeite hebben met leren. Zij worden toe geleid naar werk.

Tot slot is er het Centraal Bureau. Hier zijn de schooloverstijgende, ondersteunende diensten ondergebracht, zoals financiën en personeelszaken van de school als ook het College van Bestuur.