Nieuws

16.maart.2020 HET ERASMUS STICKY

Informatie over coronavirus

We willen u als ouder(s)/verzorger(s) zo goed mogelijk informeren over de manier waarop wij als school omgaan met de situatie omtrent het coronavirus. We houden u op de hoogte door middel van brieven en via onze website:

lees verder >


8.januari.2020 HET ERASMUS

Nieuwe mavo Erasmus in Almelo loopt als een trein

Aandacht voor de onderwijsvernieuwingen op onze mavo in de Tubantia. Ben je nieuwsgierig naar de mavo? Kom dan op zaterdag 18 januari naar de Open Dag!

lees verder >


7.januari.2020 HET ERASMUS

Kom, kijk en ervaar Het Erasmus!

Op zaterdag 18 januari is de Open Dag van Het Erasmus vmbo basis, vmbo kader, mavo, havo, vwo en gymnasium.

lees verder >


6.januari.2020 HET ERASMUS

Digitale geletterdheid in de praktijk

Onze Specialist Digitale Geletterdheid heeft leerdoelen in kaart gebracht voor scholen in het hele land. Een geweldig initiatief van Stephanie van den Kieboom samen met SLO! In de Didactief Special over Digitale...

lees verder >


6.december.2019 HET ERASMUS

Jasmijn Westra uit V3B wint de kerstkaart wedstrijd

Dit jaar heeft Jasmijn Westra de jaarlijks terugkerende kerstkaart wedstrijd gewonnen. De jury, bestaande uit de docenten beeldende vorming van alle locaties, waren weer erg enthousiast over alle inzendingen. Dit keer stond...

lees verder >


3.december.2019 HET ERASMUS

Scholierenquiz en loxboxen openen tijdens de hightechweek

Vorige week stond in het teken van hightech. Van maandag tot vrijdag waren er hightech activiteiten in ons theater. En op vrijdag was er een Rabo-scholierenquiz XL bij Heracles.

 

lees verder >


28.november.2019 HET ERASMUS

Berlijnreis 4 mavo, 30 jaar na de val van de muur

Van 20 tot en met 22 november bezochten de vierdejaars mavoleerlingen Berlijn. Docent Thomas Wigger maakte een mooi verslag van deze indrukwekkende stedenreis.

lees verder >


26.november.2019 HET ERASMUS

Duitse jeugdboekenschrijfster Manja Präkels geeft lezing

Op 26 november was de Duitse schrijfster Manja Präkels op de locatie mavo/havo/vwo te gast. Zij gaf een lezing en las voor uit haar boek „Als ich mit Hitler Schnapskirschen aß“.

lees verder >