Nieuws

5.februari.2018 HAVO/VWO

Eerstejaars Technasium leerlingen ontwerpen dug-out

Afgelopen week was de presentatie van het eerste project van de eerstejaars Technasium leerlingen: ontwerp een innovatieve dug-out voor Heracles.

lees verder >


2.februari.2018 HAVO/VWO

NICOLE TER LAAK UIT 6V HEEFT NU AL EEN DIPLOMA VAN DE UNIVERSITEIT TWENTE

Sinds 2016 biedt de Universiteit Twente een Pre-U Honoursprogramma aan: dit programma biedt getalenteerde 5VWO-leerlingen extra uitdaging.

lees verder >


2.februari.2018 HAVO/VWO

Erasmusleerlingen behalen 1e & 3e plaats Trendwatching project 2030

Hoe ziet Almelo eruit in 2030? Dat is wat de beleidmakers van de Gemeente Almelo zich afvragen. Om hier antwoord op te krijgen hebben ze, naast hun eigen onderzoek, ook de hulp ingeroepen van middelbare scholieren.

lees verder >


1.februari.2018 PRO

Leerlingen PRO op bezoek bij Omgekeerd bouwen

Op woensdag 31 januari stond er weer een mooi bedrijfsbezoek op de agenda voor de klas logistiek van het Praktijkonderwijs, er werd een bedrijfsbezoek gebracht aan ‘Omgekeerd bouwen’ in Tubbergen.

 

lees verder >


1.februari.2018 HAVO/VWO

Leerlingen uit 4 HAVO pitchen voor aandeelhouders

Op dinsdagavond 30 januari vond voor de tweede keer een aandelenmarkt plaats in het kader van het project JongOndernemen. Zeven jonge start-ups moesten potentiële aandeelhouders en een jury overtuigen om aandelen te kopen in...

lees verder >


30.januari.2018 VMBO

1KT2 en 2MA1 zijn de fitste klassen van het VMBO

Alle eerste- en tweedejaars leerlingen van ons VMBO hebben vandaag meegedaan aan de Fit Challenge bij JMR Sportcentre. De 11 klassen deden hun best om in 20 minuten zoveel mogelijk calorieën te verbranden.

lees verder >


30.januari.2018 HET ERASMUS

Veel aandacht voor digitale geletterdheid op Het Erasmus

In de Tubantia van vandaag een artikel over onze Specialist Digitale Geletterdheid, Stephanie van den Kieboom. Ze geeft lessen mediawijsheid en ontwikkelt leerlijnen voor alle leerlingen van Het Erasmus.

lees verder >