Nieuws

16.maart.2020 HET ERASMUS STICKY

Informatie over coronavirus

We willen u als ouder(s)/verzorger(s) zo goed mogelijk informeren over de manier waarop wij als school omgaan met de situatie omtrent het coronavirus. We houden u op de hoogte door middel van brieven en via onze website:

lees verder >


1.februari.2018 PRO

Leerlingen PRO op bezoek bij Omgekeerd bouwen

Op woensdag 31 januari stond er weer een mooi bedrijfsbezoek op de agenda voor de klas logistiek van het Praktijkonderwijs, er werd een bedrijfsbezoek gebracht aan ‘Omgekeerd bouwen’ in Tubbergen.

 

lees verder >


1.februari.2018 HAVO/VWO

Leerlingen uit 4 HAVO pitchen voor aandeelhouders

Op dinsdagavond 30 januari vond voor de tweede keer een aandelenmarkt plaats in het kader van het project JongOndernemen. Zeven jonge start-ups moesten potentiële aandeelhouders en een jury overtuigen om aandelen te kopen in...

lees verder >


30.januari.2018 VMBO

1KT2 en 2MA1 zijn de fitste klassen van het VMBO

Alle eerste- en tweedejaars leerlingen van ons VMBO hebben vandaag meegedaan aan de Fit Challenge bij JMR Sportcentre. De 11 klassen deden hun best om in 20 minuten zoveel mogelijk calorieën te verbranden.

lees verder >


30.januari.2018 HET ERASMUS

Veel aandacht voor digitale geletterdheid op Het Erasmus

In de Tubantia van vandaag een artikel over onze Specialist Digitale Geletterdheid, Stephanie van den Kieboom. Ze geeft lessen mediawijsheid en ontwikkelt leerlijnen voor alle leerlingen van Het Erasmus.

lees verder >


30.januari.2018 HET ERASMUS

Samen liefdesliedjes zingen bij de ISK op 9 februari

Nederlands leren is een uitdaging, maar door te zingen wordt het leren van de Nederlandse taal een stuk makkelijker. En wat is er leuker dan het leren van onze taal met liefdesliedjes als “Omarm me”, “Suzanne” en “Een...

lees verder >


23.januari.2018 HAVO/VWO

5 vwo-leerling schrijft een hommage aan de empathie

In 'Wanna know' de schoolkrant van Het Erasmus HAVO/VWO staat een opiniestuk geschreven door Duco Dijkema uit 5 VWO. De schoolkrant verschijnt drie a vier keer per jaar, het artikel van Duco is te lezen in de kersteditie.

lees verder >


18.januari.2018 VMBO

Een verjaardagsfeest in het VMBO restaurant

Mevrouw Harmke Hoogenberg vierde half december haar 75ste verjaardag in het VMBO restaurant. Samen met haar man komt ze regelmatig in het restaurant eten en het leek haar de ideale plek om haar verjaardag te vieren. En dat...

lees verder >