Nieuws

7.juni.2018 HAVO/VWO

Leerlingen 5VWO duiken in Pools textielverleden

De leerlingen bezoeken Polen in het kader van het Erasmus+ project Elastic. Dit bijzondere project staat in het teken van het gezamenlijke textielverleden van vier scholen uit Polen, Tsjechië, Duitsland en Nederland.

lees verder >


29.mei.2018 HAVO/VWO

Perenboom als teken van vriendschap

Na het bezoek aan Wittenberg afgelopen oktober was het nu de beurt aan leerlingen van het Luther-Melanchthon Gymnasium uit de Duitse stad Wittenberg om Almelo te bezoeken.

lees verder >


25.mei.2018 HAVO/VWO

Directeur Roessingh doet eindexamen op Het Erasmus

Tijdens de examenperiode licht de Tubantia iedere dag een eindexamen uit op een school in Twente. Woensdag kwamen ze bij ons langs.

lees verder >


24.mei.2018 HAVO/VWO

Winnaar publieksprijs expositie in bibliotheek bekend gemaakt

De exhibit over het natuurkundig verschijnsel 'Lichtbreking', gemaakt door Jaimey Monsma, Rozemarijn Roelink, Maureen Kremer en Mylian ter Harmsel, kreeg de meeste stemmen van de bezoekers van het Science Center in de...

lees verder >


24.mei.2018 HAVO/VWO

Eerstejaars kunststroom op excursie naar Leiden

Op woensdag zijn alle brugklassers die de Kunststroom volgen naar Leiden geweest. Lisse en Floor uit 1hva hebben een verslag geschreven over de excursie naar het Volkenkunde Museum.

lees verder >


18.mei.2018 HAVO/VWO

Krantenproject “Klasse!” voor leerlingen 5 VWO

Leerlingen uit 5 VWO met Duits in het profiel krijgen in het kader van het project “Klasse!” drie weken lang de “Grafschafter Nachrichten” om te lezen. Met dit project wil de krant leerlingen motiveren om het nieuws te...

lees verder >


17.mei.2018 HAVO/VWO

Kunststroomleerlingen bezoeken Kröller-Müller museum

Marleen en Caitlin, leerlingen uit de tweede klas van de Kunststroom schreven een verslag over de excursie. Het bezoek aan het museum maakt deel uit van de projectlessen over kunststromingen uit de 20ste eeuw.

lees verder >