Meer dan leren alleen

Je zit op de eerste plaats op school om iets te leren en een diploma te halen. En dat lukt het best als je je prettig en veilig voelt op school. Een leuke klas, goede docenten, een gebouw waar je je thuis voelt, dit alles draagt hier aan bij. En daar horen extra leuke activiteiten ook bij. Die organiseren we dan ook volop; onder schooltijd maar ook na schooltijd.

We leren niet alleen uit boeken!

Op Het Erasmus worden – onder schooltijd – heel veel leuke activiteiten georganiseerd. Excursies, sporttoernooien, schoolfeesten, theatervoorstellingen, werkweken, vakwedstrijden, etc..
Of wat dacht je van een Afrikaanse markt, circus Erasmini of onze beroemde Afsluitingsdagen? Ook vinden er ieder jaar uitwisselingen plaats met een school in Polen. Wie weet ga jij ook een keer mee of komt er een buitenlandse scholier bij jou thuis logeren!

Na schooltijd nog naar school

Het Erasmus organiseert tussen de herfst- en de paasvakantie op vrijdagmiddag (op het VMBO zelfs op meerdere dagen) veel activiteiten in de school waaraan je, soms tegen een kleine vergoeding, kunt deelnemen. Denk hierbij aan tekenen en schilderen, cursus breakdance, raketbouwen, bloemsierkunst, schaken en dammen, (digitale) schoolkrant maken, percussie, mountain-biking, kanoën, voetbal, koken en bakken... Dit noemen we de Verlengde Schooldag Activiteiten. Maar je kunt natuurlijk ook de vrijdagmiddag gebruiken om bijvoorbeeld je huiswerk te maken. Heb je in het weekend lekker vrij van school.