Faire la cuisine à la fançaise!

De klassen 2VC, 2HA, 2HB en 3VB hebben de afgelopen periode voor het mediadossier Frans gewerkt aan een project over eten. Naast het hoofdstuk over 'eten', moesten de leerlingen een Frans gerecht kiezen. Ze hebben de meest lekkere gerechten gekozen: éclairs, crêpes, macarons, gratin dauphinois, croissants… en nog veel meer!

In groepjes of alleen hebben zij het Franse en Nederlandse recept vergeleken, hebben zij alle ingrediënten uit het recept gekocht en hebben zij het gerecht thuis gemaakt. En toen was het tijd … om te proeven! Bon appétit ! Hiervan hebben zij hele leuke filmpjes gemaakt, complimenten!
Een paar voorbeelden ...

 

Een kerstkaart voor Père Noël

6 december 2018

In aanloop naar de feestdagen komen de leerlingen uit 2HA, 2HB, 2VC, 3VB, 4HB en 5H beetje bij beetje in de kerststemming, zo ook in de les Frans! In de Franse krant “Le Parisien” stond onlangs een bericht met het verzoek te schrijven naar de Franse Père Noël, online of via de post.

Omdat steeds minder leerlingen lijken te weten hoe je een brief of ansichtkaart schrijft, kozen wij voor de papieren post. En op de envelop… hoef je alleen maar “Père Noël” te schrijven, zelfs een postzegel is niet nodig! Zou hij dan toch echt bestaan?! ;-).

IJverig en vol creativiteit zijn de leerlingen uit 2HA, 2HB, 2VC, 3VB, 4HB en 5H, onder het genot van Kerstmuziek, aan de slag gegaan. Nu is het wachten op antwoord uit Frankrijk, want dat heeft de kerstman beloofd...

De oproep van de kerstman was als volgt: