Studium / Mediatheek

Sinds oktober 2014 is de schoolmediatheek ondergebracht in het spiksplinternieuwe Studium. Deze ruime en lichte studieruimte biedt plaats aan ongeveer 200 leerlingen. Leerlingen kunnen, naast het kosteloos lenen van materiaal, ook in alle rust studeren, lezen bij één van de haarden of werken op één van de leerlingen-pc's in het Studium. Ook is er een kopieer-/scanapparaat/printer, speciaal voor leerlingen.

Op vertoon van je schoolpasje kun je boeken, luisterboeken en dvd’s lenen. Met boeken bedoelen we jeugdliteratuur, literatuur en informatieboeken. Je mag de boeken 3 weken lenen en je kunt de boeken -ook kosteloos- verlengen. Als je ze te laat inlevert, betaal je een boete. Dvd’s mag je drie dagen lenen.
Online kan je inloggen op de zoekmachine van de mediatheek, Aura online zoeken genaamd. Als je een account aanmaakt via Mijn Auraspace kan je tevens boeken reserveren en/of verlengen.
Ook bestaat er de AuraApp voor op je smartphone. Voor meer informatie hierover klik op het icoontje. 

Op bijna elk gebied heeft de mediatheek boeken/informatie: techniek, kunst, aardrijkskunde, geschiedenis, godsdienst, verzorging etc. Ook komen er steeds meer dvd’s die als studiemateriaal gebruikt kunnen worden. De mediatheek is geabonneerd op De Twentsche Courant Tubantia en op de site uittrekselbank online. Om gebruik te maken van Uittrekselbank online, moet je zijn ingelogd op het netwerk van school.

De 3 vaste medewerkers van de schoolmediatheek/Studium worden ondersteund door een team van ongeveer 20 enthousiaste vrijwilligers. Doorgaans zijn dit ouder(s) en/of verzorger(s) van leerlingen die onderwijs krijgen op de vestiging mavo/havo/vwo.

Ook in het schooljaar 2019-2020 is de mediatheek op zoek naar vrijwilligers. Geïnteresseerd of wil je meer informatie? Stuur een mail naar Jacqueline Kooijmans of Hanneke Bendel