Schoolgebouwen mavo/havo/vwo

Hoofdgebouw: Sluiskade NZ 68

In dit markante gebouw uit 1926, zijn de opleidingen mavo, havo, vwo en gymnasium ondergebracht. Daarnaast bieden we de Kunststroom, het Technasium, Technologie & Toepassing en de Sportstroom aan.

Het schoolgebouw heeft niet zo lang geleden een enorme verbouwing ondergaan, waarbij de uitbreiding aansluit bij de oorspronkelijke stijl van het gebouw. Er is een verbinding gerealiseerd tussen de al bestaande centrale hal en de nieuwbouw.De nieuwbouw omvat een ruim opgezet leercentrum, het Studium genaamd, waar ook de mediatheek is ondergebracht. Daaronder bevinden zich nu twee ultramoderne gymzalen. Naast het Studium is er een tweede studieruimte: het Zoldarium. Beide studieruimtes zijn uitgerust met computers. Achter het gebouw ligt het eigen sportveld.

De school heeft ook een theater, Hof der Zotheid genaamd, met podium plus uitgebreide theaterfaciliteiten. De kunstklassen maken er vaak gebruik van, maar er worden ook allerlei andere evenementen gehouden. Ook is er een gemoderniseerde vleugel waar alle kunstvakken worden aangeboden.


Kanaalschool Zuid: Sluiskade ZZ 119

Informatie volgt binnenkort.

 

Kanaalschool Noord: Sluiskade NZ 58

Kanaalschool Noord is een prachtig authentiek gebouw dat na een stevige verbouwing aan de eisen van deze tijd voldoet en waar de leerlingen graag de lessen volgen. Op Kanaalschool Noord kunnen leerlingen zelfstandig werken op de zolder en mogen hun eigen device meenemen, maar ook een laptop van school lenen. In het hele gebouw is draadloos internet aanwezig.