Stedenreizen


London, Rome, Barcelona en Berlijn

Traditioneel worden door Het Erasmus culturele stedenreizen georganiseerd voor leerlingen van 5 havo en 6 vwo aan het begin van het examenjaar. De school wil zoveel mogelijk leerlingen in de gelegenheid stellen deze ervaring op te doen, de reis is echter niet verplicht.

De stedenreizen kennen een inhoudelijke voorbereiding, zodat het culturele studiereizen zijn met een duidelijke verbinding met het curriculum.

Het doel van de reizen is:

  • Leerzaam: de stedenreis is een waardevolle aanvulling op het onderwijsprogramma in de bovenbouw. De kennismaking met en bezichtiging van een grote buitenlandse stad sluit qua thema aan bij het onderwijscurriculum.
  • Gezellig: de stedenreis verbindt het samen op reis zijn met het avontuurlijke van een grote stad. De reis schept een band tussen docenten en leerlingen en tussen de 5 havo en 6 vwo leerlingen onderling. Het is een mooie manier om gezamenlijk het examenjaar in te gaan.

Voor alle stedenreizen geldt:

  • De aanmelding geschiedt door het betalen van de eerste termijn, bij meer dan 50 aanmeldingen voor een reis wordt er geloot.
  • Er zijn drie betalingstermijnen in de voorexamenklas (okt, feb, mei), leerlingen die niet bevorderd worden naar de examenklas krijgen het geld teruggestort.
  • De reissom omvat de reis, overnachtingen, ontbijt, warme maaltijden, entrees, niet het eten/drinken tijdens de reis en het zakgeld (circa € 10,- per dag).
  • De school heeft duidelijke afspraken gemaakt met de begeleiders van de reizen ten aanzien van veiligheid en betreffende de communicatie.

In september 2018 waren er stedenreizen naar Londen, Berlijn en Barcelona. De kosten staan vermeld in de online schoolgids. Het aanbod kan jaarlijks verschillen.