Culturele activiteiten

Het Erasmus onderscheidt zich door de grote aandacht voor culturele activiteiten en excursies. In verschillende leerjaren bezoeken onze leerlingen voorstellingen. Eerste klassers maken zelf een voorstelling samen met het dansgezelschap Introdans.

Op de vestiging mavo/havo/vwo bieden wij verschillende activiteiten aan op het gebied van kunst- en cultuuronderwijs. Zo is er in klas 3 een band-avond. Op deze avond presenteren verschillende bandjes, samengesteld door leerlingen uit klas 3, hun cover van een bekend nummer. De winnaar mag het gepresenteerde nummer opnemen in een opnamestudio.
Ook organiseren wij jaarlijks ‘The Voice of Erasmus’. De winnaars mogen hun zangtalenten tonen tijdens ‘The Voice of Almelo’ waarin de verschillende middelbare scholen van Almelo tegen elkaar strijden.
In het kader van het vak Cultureel Kunstzinnige Vorming (CKV) organiseren leerlingen jaarlijks een CKVestival waar de leerlingen in 1 à 2 dagen hun culturele- en kunstzinnige producten presenteren, zoals een modeshow, kunstwerk, performance etc.