LAAT ZIEN WAT JE KUNT.

Dat is ons motto!

Wij willen uit onze leerlingen halen wat erin zit. Daarbij gaat het niet alleen om een leerling die zijn diploma haalt, maar ook om de ontwikkeling tot een meer zelfstandig persoon met een eigen mening en visie op het leven, waarbij de leerling zelfverantwoordelijk handelt.

Gestructureerde leeromgeving

Wij bieden leerlingen een gestructureerde leeromgeving waarin ze invloed kunnen uitoefenen op de dingen die ze moeten doen en geconfronteerd worden met hun keuzes.

Hoge realistische verwachtingen

Wij hebben hoge, maar ook realistische verwachtingen van onze leerlingen.

Aansluiting bij de belevingswereld van de leerlingen

Wij laten leerlingen de verbinding ervaren van eigentijdse, dagelijkse problemen met de schoolstof. Dat verhoogt de motivatie om studietaken uit te voeren. Het concept van 'zo buiten - zo binnen' is daarin essentieel.

Veilig leerklimaat

Leerprocessen kunnen pas plaatsvinden wanneer er sprake is van een veilig klimaat, waarin vertrouwen vanzelfsprekend is. Daarbij horen een aantal kernwaarden van waaruit wij handelen: respect voor elkaar, betrouwbaar, oprecht en in samenwerking met elkaar.

Op de HAVO/VWO-vestiging zijn het Gymnasium, het VWO, het HAVO en het eerste jaar VMBO-T gevestigd in een sfeervol, klassiek gebouw uit de jaren twintig.

De vestiging HAVO/VWO heeft bijna 1100 leerlingen en ongeveer 130 medewerkers. Het gebouw ademt de sfeer van vroeger, maar is uiteraard voorzien van alle moderne faciliteiten. Zo zijn er goede praktijk- en practicumlokalen en is oktober 2014 de ruime en prachtige studieruimte, het Studium genaamd, in gebruik genomen.

Op het gebied van de informatie- en communicatiemiddelen zijn onze voorzieningen meer dan uitstekend. Door het hele gebouw is er draadloos internet. De vestiging heeft eigen gymzalen en sportvelden en er is een ruime kantine. Op deze manier heeft iedere leerling een rustige plek om te kunnen lunchen. De vestiging heeft tevens een multifunctionele recreatieruimte met podium en theaterfaciliteiten.