Ons extra aanbod

Het Erasmus is een scholengemeenschap die leerlingen veel te bieden heeft. We hebben breed aanbod opleidingen, te weten Praktijkonderwijs, VMBO Kader en Basis, MAVO, HAVO, VWO en Gymnasium met een goede leerlingenbegeleiding.

Maar... we hebben méér! 

We hebben een aantal zaken die bijzonder zijn en waarin we in en om Almelo uniek zijn!
 

 • Weet jij nu al zo’n beetje dat je later als technisch vakman of vakvrouw aan de slag wilt en zie je er best een beetje tegen op om eerst twee jaar voornamelijk met theorievakken bezig te zijn? Geen nood, voor jou heeft Het Erasmus de Vakkencarrousel.
   
 • Sport je graag dan is de Sportstroom écht iets voor jou! Je krijgt extra sportlessen en zelfs een automatische toelating tot het CIOS is mogelijk.
   
 • Alle VMBO-K/T leerlingen die niet hebben gekozen voor de sportstroom maken in het eerste jaar kennis met de Kunst & Cultuurstroom én de Techniek & Designstroom. Bij de Kunst & Cultuurstroom ligt het accent op kunstzinnige werkstukken en bij Techniek & Design bedenk je vooral praktische oplossingen.
   
 • We hebben ook de Kunststroom in een prachtig nieuw onderkomen, het Artium. De Kunststroom is echt supergaaf als je geïnteresseerd bent in kunst, theater, muziek en/of dans.
   
 • Vind jij het leuk om de wereld om je heen te ontdekken, ben je creatief in het bedenken van oplossingen en nieuwsgierig aangelegd, dan is het Technasium het helemaal voor jou.
   
 • Een variant op het Technasium is Technologie & Toepassing. Ook hier ben je samen met mede-leerlingen bezig met het ontwikkelen van oplossingen, waarbij aandacht is voor de beroepsrichtingen.

Genoeg mogelijkheden dus om je voor te bereiden op je toekomst!