mavo/havo/vwo voor groep 8


Het Erasmus mavo/havo/vwo heeft een breed onderwijsaanbod. Je kan op vier niveau's een eindopleiding volgen en een diploma halen, namelijk mavo, havo, vwo en gymnasium.
Op deze vestiging bieden we ook het eerste jaar mavo/havo en havo/vwo aan.

 

MAVO

Als je een enkelvoudig T-advies en een plaatsingsadvies (dakpan) vmbo-t/havo hebt gekregen dan is de brugklas mavo/havo geschikt voor jou. Na het eerste jaar kan je jouw schoolloopbaan vervolgen binnen 2mavo of 2havo (beide onderdeel van onze vestiging mavo/havo/vwo).

Vanaf klas 1 kan je naast de reguliere vakken de Kunststroom, de Sportstroom of Technologie en Toepassing volgen.
 

HAVO

Vanaf klas 1 kan je naast de reguliere vakken de Kunstroom en het Technasium volgen.

Vanaf 3 havo word je begeleid door de mentor en de decaan bij het maken van een keuze voor een bepaald profiel. In twee daaropvolgende jaren wordt vooruit gekeken naar jouw toekomst in het hbo.

Er is vanaf het eerste jaar veel aandacht voor begeleiding van het leerproces, het leren plannen van huis- en leerwerk en de groei naar zelf verantwoordelijk keuzes maken.

VWO

Als je de keuze maakt voor het vwo kan je vanaf het eerste leerjaar kiezen voor de Kunstroom en het Technasium. Daarnaast is er voor de talentvolle leerlingen het E+ project. Als je in aanmerking komt voor het E+ project dan mag je gedurende twee lesuren per week, in plaats van een regulier vak, werken aan een eigen gekozen project.    

Vanaf 3 vwo word je begeleid door de mentor en de decaan bij het maken van een keuze voor een bepaald profiel. In de bovenbouw ga je steeds zelfverantwoordelijker werken zodat je goed voorbereid bent om te gaan studeren aan een universiteit (WO).

Net als een havo-leerling word je als vwo-leerling goed begeleid bij de overstap naar het voortgezet onderwijs en bij het leren ‘leren’.

 

Gymnasium

Als je de keuze maakt voor het gymnasium volg je naast de reguliere vwo-vakken ook de lessen Latijn en Grieks (vanaf klas 2). Ook heb je de mogelijkheid om in het eerste leerjaar te kiezen voor de Kunststroom of voor het Technasium. Daarnaast is er voor de talentvolle leerlingen het E+ project. Als je in aanmerking komt voor het E+ project dan mag je gedurende twee lesuren per week, in plaats van een regulier vak, werken aan een eigen gekozen project.

Voor het gymnasium moet je wel iets extra's in huis hebben. Alleen belangstelling voor de vakken is niet voldoende. Deze richting vergt inzicht, een goede werkhouding tijdens de les en discipline bij het maken van huiswerk. Je krijgt er wel veel voor terug, zowel verdiepende kennis als vaardigheden. Door het volgen van de gymnasiumopleiding laat je zien dat je veel aan kan en extra goed voorbereid bent voor het volgen van welke studie dan ook.

Klik hier om naar mavo/havo/vwo te gaan.

 

Schoolgebouwen mavo/havo/vwo

Onze vestiging mavo/havo/vwo maakt gebruik van drie karakteristieke schoolgebouwen aan de rand van het centrum van Almelo. De schoolgebouwen bevinden zich alledrie aan de Sluiskade. Het hoofdgebouw op nummer 68 en het schoolgebouw op nummer 58 “Kanaalschool Noord” aan de Noordzijde en aan de Zuidzijde op nummer 119 het nieuwe schoolgebouw "Kanaalschool Zuid".

 

Sluiskade Noordzijde - Nummer 68

In dit markante gebouw uit 1926, zijn onder andere de brugklassen havo/vwo en het gymnasium ondergebracht. In dit gebouw zul je de meeste lessen volgen.

Samen met de eindopleidingen havo, vwo en gymnasium is hier ook de Kunststroom en het Technasium gevestigd.

Het schoolgebouw heeft niet zo lang geleden een enorme verbouwing ondergaan, waarbij de uitbreiding aansluit bij de oorspronkelijke stijl van het gebouw. Er is een verbinding gerealiseerd tussen de al bestaande centrale hal en de nieuwbouw.De nieuwbouw omvat een ruim opgezet leercentrum, het Studium genaamd, waar ook de mediatheek is ondergebracht. Daaronder bevinden zich nu twee ultramoderne gymzalen. Behalve het Studium is er nog een tweede studieruimte: het Zoldarium. Beide studieruimtes zijn uitgerust met computers. Achter het gebouw ligt het eigen sportveld.Zelfs een theater, Hof der Zotheid genaamd, met podium plus uitgebreide theaterfaciliteiten ontbreekt op deze vestiging niet. De kunstklassen maken er vaak gebruik van, maar er worden ook allerlei andere evenementen gehouden. 

In het hele gebouw kun je natuurlijk gebruikmaken van internet.
 

Kanaalschool Noord

Kanaalschool Noord is een authentiek gebouw, gelegen aan de Sluiskade NZ 58, dat na een stevige verbouwing aan de eisen van deze tijd voldoet en waar de leerlingen graag de lessen volgen.


Op Kanaalschool Noord kunnen leerlingen zelfstandig werken op de zolder en kunnen ze hun eigen device meenemen, maar ook een laptop van school lenen. Ook hier is natuurlijk draadloos internet aanwezig.
 

Kanaalschool Zuid

In Kanaalschool Zuid, Sluiskade Zuidzijde 119, volgen de brugklas leerlingen mavo/havo het grootste deel van hun lessen. Daarnaast volgen zij lessen in het hoofdgebouw aan de Sluiskade Noordzijde 68. Vanaf schooljaar 2020-2021 zullen in ieder geval alle onderbouw leerlingen van de mavo gebruik maken van het schoolgebouw.