Laptops op Het Erasmus

Met ingang van schooljaar 2018-2019 hebben alle leerlingen in leerjaar 1, 2, 3 en 4 van onze vestigingen vmbo en mavo/havo/vwo een persoonlijk device (bij voorkeur een laptop).

Elke leerling neemt deze mee naar school en dat noemen we ook wel: Bring Your Own Device (BOYD). Het werken met een persoonlijk device past bij de visie van Het Erasmus. De leerlingen krijgen een account van school en via dit account beschikken ze over een gratis office pakket.

Iedere leerling van Het Erasmus heeft toegang tot alle informatie die voor hem of haar belangrijk is. Met een eigen gebruikersnaam en een wachtwoord kunnen de leerlingen ‘inloggen’ in het systeem om vervolgens aan het werk te gaan. In bijna alle klaslokalen en onderwijsruimten hangt een digitaal schoolbord of een touchscreen. Deze worden door docenten volop gebruikt voor instructie. Daarnaast bieden we leermaterialen, waaronder methoden, in toenemende mate digitaal aan.

Itslearning

Itslearning, ons digitale leerplatform, is de plaats waar leerlingen informatie en (leer)materialen over een vak kunnen vinden. Er staan studiewijzers op, basisoefeningen, herhalingsoefeningen, filmpjes met uitleg, verdieping en oefentoetsen. Via Itslearning leveren leerlingen ook verslagen en werkstukken in. 

Zowel in de onderbouw als de bovenbouw worden leerlingen en docenten gestimuleerd veel gebruik te maken van de digitale media die op school tot hun beschikking staan. De computer of het tablet is immers een aantrekkelijk en zinvol hulpmiddel bij onder andere het leren, communiceren en presenteren. Veel communicatie tussen docenten en tussen docent en leerlingen verloopt inmiddels al via de e-mail,maar vooral de communicatiemogelijkheden in Itslearning.

WiFi

Onze schoolgebouwen zijn voorzien van een WiFi-netwerk, waardoor de leerlingen draadloos van het internet gebruik kunnen maken op hun device.

In onderstaande folders voor het komend schooljaar 2018-2019, vindt u meer informatie over deze ontwikkeling en onze uitgangspunten hierbij. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer H. van der Meer (vestiging vmbo) via 0546 480 800 of via h.v.d.meer@het-erasmus.nl
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer J. Boerkamp (vestiging mavo/havo/vwo) via 0546 480 800 of via j.boerkamp@het-erasmus.nl