Welkom op Het Erasmus!

Na groep 8 stap je over van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Een spannend moment want dat betekent een nieuwe school, een nieuwe klas en nieuwe leraren!

Al in groep 7 ben je begonnen met na te denken over je schoolkeuze. Je hebt bedacht waar je goed in bent en waar je belangstelling voor hebt. Ook zal je juf of meester al wat hebben verteld over het kiezen van een middelbare school en wat de verschillen zijn. Gelukkig kan je alleen een goede keuze maken, want er zijn geen slechte middelbare scholen in Almelo en omgeving. Waar het om gaat, is dat je de school kiest waar je je goed en veilig voelt. Een school die bij jou past!

We beseffen dat je er allang aan toe bent, maar we weten ook dat het wel een beetje eng is. Het kiezen voor een school waar je straks verder zult leren, is per slot van rekening een grote stap. Op die school zul je vanaf komend schooljaar 4, 5 of 6 jaar doorbrengen.

En het klinkt misschien afgezaagd als we zeggen dat het een belangrijke stap is op weg naar je toekomst; op weg naar het volwassen worden. Maar het is echt zo! Let maar eens op hoe snel je een stuk zelfstandiger wordt. Er verandert veel ten opzichte van de basisschool. Nieuwe vrienden en vriendinnen, vakken die je nog nooit eerder hebt gehad, schoolfeesten, sporten en nog veel meer.

Het Erasmus is zich bewust van al deze veranderingen die de overstap met zich meebrengen en zullen je daar, waar nodig, bij helpen zodat je je zo snel mogelijk op je plek voelt bij ons!