WEEK VAN DE MEDIAWIJSHEID - 8 T/M 15 NOVEMBER

17 oktober 2019 HET ERASMUS

Lessen 'Mediawijsheid' zijn belangrijk. Vandaar dat specialist Digitale Geletterdheid van Het Erasmus, Stephanie van den Kieboom, deze lessen met veel plezier geeft op alle niveaus en in alle leerjaren van Het Erasmus.


Ze krijgt vaak van collega's van andere middelbare scholen en basisscholen te horen dat ze het lastig vinden om leerlingen mediawijs te maken. Ook ouders vragen haar vaak hoe ze hun kind kunnen helpen om 'mediawijs' te worden.

Dit was de reden om dit breder aan te pakken. En samen met Bibliotheek Almelo, Avedan, Stichting Quo Vadis, Openbaar Primair Onderwijs Almelo en PCO Noord Twente organiseert ze nu de Week van de Mediawijsheid in Almelo!

ALMELO MEDIAWIJS!

Tijdens de Week van de Mediawijsheid (8 t/m 15 november) organiseren Bibliotheek Almelo, Avedan, Stichting Quo Vadis, Openbaar Primair Onderwijs Almelo, PCO Noord Twente en Het Erasmus daarom 3 dingen:

1. Wij maken een les 'Mediawijsheid' voor leerlingen PO en eentje voor leerlingen VO.

2. Gratis Theatervoorstelling 'Like Me' | Week van de Mediawijsheid voor ouder(s)/verzorger(s) van Almelose leerlingen

3. Mediawijsheid Proeverij | iedereen werkzaam in het onderwijs in Almelo

Wij zijn enthousiast, we willen iedereen in Almelo op een laagdrempelige manier kennis laten maken met mediawijsheid en 'Almelo Mediawijs' jaarlijks laten terugkeren!