We hebben de Gouden Schoolkantine Schaal!

10 juli 2018 VMBO

Wat zijn we trots op onze collega’s van de vestiging VMBO, ze hebben de gouden Schoolkantine Schaal van het Voedingscentrum verdiend, een hele mooie prestatie!


Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan nu centraal in de schoolkantine van het VMBO. Sportdocent Jay Kamphuis is de drijvende kracht achter het initiatief om het VMBO te veranderen in een Gezonde School. Samen met een collega-docenten en ondersteunend personeel heeft hij de transformatie van de kantine weten te realiseren. Vandaar dat vestigingsdirecteur Leonie Wagenaar bij de uitreiking van de gouden Schoolkantine Schaal lovende woorden sprak over de inzet van het hele team en daarbij benadrukte ze “Ik vind het geweldig dat het gezonde aanbod dat nu in de kantine te krijgen is door onze eigen leerlingen wordt gemaakt.” Leerlingen van HBR (horeca, bakkerij en recreatie), Economie & Ondernemen en Zorg & Welzijn zijn verantwoordelijk voor de bereiding en de verkoop van de verse producten.

De richtlijnen voor de Gezonde Schoolkantine zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. Vanuit de visie ‘jongeren zijn de toekomst’ willen zij dat jongeren gezonder leven en dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Jongeren brengen een groot deel van hun tijd door op school en door te ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, worden ze geholpen om een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

Het Erasmus VMBO hoopt ook dit jaar het vignet ‘Gezonde School’ te behalen. Op verschillende manieren wordt er gewerkt aan het verbreden van kennis en het verbeteren van de gezondheid van de leerlingen. Zo worden er op alle niveaus lessen aangeboden over gezonde voeding. En er wordt rekening gehouden met voeding en leefstijl. Het Erasmus VMBO is een rookvrije school, daarnaast wordt er voorlichting gegeven over alcohol, roken, drugs en voeding. Tijdens de pauze en de tussenuren zijn er verschillende sportactiviteiten te doen en op verschillende manieren worden leerlingen en docenten geënthousiasmeerd om te gaan sporten, zoals de Fitchallenge en Olympic Moves. Leerlingen en docenten worden op deze manier geholpen om gezond te zijn en te blijven!

Lees hier meer over het beleid van Het Erasmus VMBO met betrekking tot de Gezonde Schoolkantine.