Wat doen de ontwikkelingen in het Midden-Oosten met onze leerlingen op de isk

17 oktober 2019 HET ERASMUS

Een bijdrage van isk-docent Henk Muileman over deze verwarrende tijden.


"Op Het Erasmus isk vormen we met veel nationaliteiten samen een gemeenschap. In deze dagen vol onrust en geweld in het Midden Oosten is op onze school de spanning voelbaar. Toch zijn we hier ook met onze Syrische, Turkse en Koerdische leerlingen, samen in 1 klas, een eenheid. We luisteren met respect naar elkaars volkslied, we tekenen onze eigen vlag, we vertellen over ons land," vertelt muziekdocent Henk Muileman.

"Soms is dat moeilijk. Want wat is nu je eigen land, als je alleen je eerste levensjaar in Syrië was, daarna in Turks Koerdistan hebt gewoond, en nu in Nederland? Een van de leerlingen loste dat op door zowel de Koerdische als de Nederlandse vlag te maken. Dat vond ik een mooie oplossing," aldus Henk Muileman.

Het Erasmus is een school voor openbaar onderwijs. Dit betekent dat in de school verdraagzaamheid een kernwaarde is. Respect voor de overtuiging en opvattingen van anderen is vanzelfsprekend en ook  voorwaarde voor het goed kunnen functioneren in een maatschappij met een grote diversiteit op cultureel, religieus en politiek gebied.