Vmbo-meiden doen mee aan She Runs in Parijs

13 maart 2019 VMBO

Tijdens deze eerste editie van She Runs Active Girls’ Lead doen 35 landen en 500 deelnemers uit o.a. Australië, Jamaica, Argentinië, Kenia en veel Europese landen mee. Dit evenement wordt georganiseerd door ISF (International School Sport Federation).


Het doel is om meisjes een grotere en prominentere rol in te laten nemen in de samenleving. Dit Erasmus+ project wil dat meiden gaan voor het doel dat ze voor ogen hebben, dit kan gaan over educatie, sport, beroepsmatig en in meningsuiting. She Runs, de naam zegt het al, doet dit door middel van sport en een run waarbij naast de 500 deelneemsters ook 2000 Franse meisjes deelnemen.

Onze school doet mee als team the Netherlands, in totaal doen 12 meiden mee aan She Runs. Ze zijn in Parijs onder begeleiding van de sportdocenten Erik Visser, Patrick Vehof en Marlène Averesch. De deelneemsters van onze vestiging VMBO zijn: Pien Jansen (3ma), Arjana Brummer (3ma), Robyn Vodegel (3ma), Vera van Duren (3ma), Myrthe Smit (3zw), Daphne ter Halle (3zw), Sam Kamst (4ma), Kim Kamst (4ma), Iris Botter (4ma), Kiki Schipper (4ma), Annabel de Jong (4ma) en Iris Brinckman (4ma).

Gisteren was er een scavenger hunt door hartje Parijs met gemengde groepen (uit Estland, Italië, Frankrijk en Turkije). Het doel van de speurtocht was meer te weten te komen over bekende vrouwen die iets betekent hebben in Frankrijk zoals Jean d’Arc. Ook moesten ze bekende plekken opzoeken met multimedia opdrachten. Dit werd gedaan via instagram, waardoor ze dit als pionier van She Runs dit konden verspreiden over de hele wereld.

In de avond was er een cultural night waarbij de deelnemers elkaar en de verschillende culturen leerden kennen met behulp van filmpjes, foto’s, volksdansen etc.

Foto's: ISF Sports