Vmbo-leerling Bram in het zonnetje gezet door de burgemeester en de politie

13 april 2018 VMBO

Door de alertheid van tweedejaars vmbo-leerling Bram kon de politie enkele weken geleden een winkeldief oppakken. Bram zag dat het winkelpersoneel van de Plus op het Eskerplein een dief probeerde aan te houden.


Hij belde direct met 112, helaas kon de winkeldief in de hectiek ontkomen. Op weg naar school zag hij de winkeldief weer en nam meteen contact op met de politie. Doordat Bram zo oplettend was, konden de agenten de winkeldief arresteren.

Politie Almelo, de eigenaar van de supermarkt en burgemeester Arjen Gerritsen zijn heel erg trots op Bram en daarom besloten ze hem vanmorgen in de klas te verrassen. Samen met zijn ouders en broertje en zusje toog het gezelschap vanmorgen naar de klas van deze jonge held.

Alle klasgenoten hadden meteen door dat de burgemeester speciaal voor Bram was gekomen, hij was zelf wel onder de indruk van alle aandacht. Na een korte toespraak van de burgemeester, waarin hij veel lof uitsprak voor deze kordate actie, kreeg Bram enkele cadeaus en werd er door de hele klas genoten van de taart die de twee agenten hadden meegebracht. De twee agenten wezen de tweedejaars-leerlingen er nog op dat ze in dergelijke situaties altijd 112 kunnen bellen, graag zelfs, want wie weet wordt er dan ook een winkeldief op heterdaad gepakt!

Het was echt een dappere daad, ook wij zijn hartstikke trots op Bram!