VMBO haalt 4500 euro op voor de voedselbank

21 december 2018 VMBO

Even leek het slechte weer roet in het eten te gooien, maar de wintersponsorloop van onze vestiging VMBO was ondanks de stromende regen een groot succes.


Zo’n 590 leerlingen en hun docenten hebben vrijdagmorgen 5 kilometer gelopen voor het goede doel, ze werden onderweg opgewacht door drie swingende kerstmannen. Zij zorgden ervoor dat iedereen de moed erin hield en dat ze het laatste deel van de tocht, met een grote grijns op het gezicht, uitliepen.

Onderweg kwamen de leerlingen drie stempelposten tegen en halverwege de tocht konden ze pauzeren in het Twentse Ros, het gebouw van de scouting. Daar kreeg iedereen een broodje knakworst te eten en chocolademelk te drinken. Eenmaal terug bij school werd iedereen warm onthaald door twee midwinterhoornblazers.

Rond half 12 waren alle leerlingen terug bij school en werd de cheque van 4500 euro overhandigd aan Dik van de Vis van Voedselbank Almelo. Hij was ontzettend blij dat de leerlingen zo’n mooi bedrag hebben opgehaald. De vijf leerlingen die het meeste geld hadden ingezameld werden verrast met een bioscoopbon, een geweldige sponsoractie van Movie Unlimited Almelo. En voor de leerlingen een super uitje voor in de kerstvakantie! De winnaars zijn: Emma Munneke, Brusten Fidder, Jordi Blankenstijn, Jamie Beld en Eray Melvlüt. De klas die het meest heeft opgehaald is 2KT2, zij kregen geld voor een klassenuitje in het nieuwe jaar. Na de overhandiging van de cheque en de prijzen kregen alle leerlingen nog iets lekkers mee en konden ze voldaan vakantie gaan vieren.