Veel animo voor de Vervolgonderwijs Informatiemarkt

16 november 2018 VMBO

Ruim 650 bezoekers bezochten de Vervolgonderwijs Informatiemarkt (VIM) op donderdag 15 november bij Het Erasmus VMBO.


Het is de negende VIM die Het Erasmus en Zone.college (AOC) gezamenlijk organiseren. De markt is bedoeld voor de leerlingen van beide scholen die dit jaar examen gaan doen. Zij moeten een keuze maken voor een vervolgopleiding.

De regionale opleidingscentra hebben wel hun Open Huis, maar de decanen van het Zone.college en Het Erasmus willen dat aan de leerlingen meer voorlichting op maat krijgen. De leerlingen gingen op deze avond samen met hun ouders in gesprek met de voorlichters van de diverse Regionale Opleidingscentra, zoals ROC van Twente, SVO-vakopleiding Food, Bouwmensen Twente, Infra Vakopleidingen, Landstede, Remo West-Twente en Deltion. Naast de vele opleidingen was er een kraam van Defensie, ook daar was veel interesse voor. Daarnaast hadden de leerlingen zich ingeschreven voor een tweetal presentaties die door deskundigen van ROC van Twente werd gegeven.

‘Aan het eind van de avond hopen wij dat de leerlingen een breder beeld hebben gekregen op hun mogelijke vervolgopleiding’, aldus Henk Bos, decaan van Het Erasmus. In de komende periode gaan de leerlingen een dag of een aantal dagen meelopen op de vervolgopleiding van hun interesse om zo een nóg beter beeld te krijgen van die opleiding. Ook leerlingen die naar de Havo willen doorstromen, konden informatie opvragen bij de decaan van de vestiging HAVO/VWO van Het Erasmus. “Veel leerlingen kiezen voor de mbo-route, maar er zijn ook leerlingen die na de theoretische leerweg of MAVO Plus kiezen voor de Havo. En die overgang verloopt bij ons heel soepel,” aldus decaan Martie Kwaks.

De decanen van het Zone.college en Het Erasmus, Johan Maris en Henk Bos, kijken terug op een geslaagde avond. “Sommige leerlingen weten nu al welke opleiding ze willen volgen, maar de groep die dat nog niet weet heeft heel veel aan deze avond. En daar gaat het ons om. We willen dat onze leerlingen een opleiding kiezen die bij ze past.” Volgend jaar wordt de avond gehouden bij het Zone.college.