Technasiumleerlingen winnen 1e en 2e prijs bij Brandweer Technasium Award

7 maart 2019 HAVO/VWO

Ieder jaar doen de vijf Technasiumscholen van netwerk Overijssel mee aan de Brandweer Technasium Award, waarbij tweede klassers werken aan een vraagstuk van BrandweerTwente. Dit jaar ging het over het vertragen van woningbranden.


Tegenwoordig bevatten namelijk veel bouwmaterialen en meubels brandbare stoffen, waardoor een brand zich binnen een woning heel snel verspreidt. De leerlingen moesten iets bedenken om de ontwikkeling van een brand te vertragen, zodat mensen langer de tijd hebben om hun huis uit te vluchten en er uiteindelijk minder slachtoffers vallen.

De twee beste teams van de vijf scholen namen het vandaag tegen elkaar op in de regiofinale bij de Riskfactory in Enschede.

Het Erasmus werd vertegenwoordigd door twee teams:
Team 1: Gideon Madiksan, Steijn Koop en Hüseyin Durdabak (2havo) - bedachten een brandweerapp, die mensen m.b.v. plattegronden en informatievoorziening kan helpen bij het signaleren en vertragen van de brand.
Team 2: Noor Wiehink, Nadia Wijdenes, Frouke Halbesma en Floor Pieren (2vwo) - hebben een 'firebox' ontwikkeld waarin alle benodigde materialen zitten die nodig zijn om een brand te vertragen.

Beide teams hebben indruk gemaakt op de jury, want het 2havo team heeft de eerste plek behaald en het 2vwo team de tweede plek! Hier zijn wij natuurlijk hartstikke trots op! Gefeliciteerd toppers!