“Samenwerken is essentieel voor een logistiek medewerker”.

5 oktober 2017 PRO

Dat was de boodschap van de heer Haumahu aan de leerlingen logistiek van de vestiging Praktijkonderwijs (PRO).

Om die reden stond de middag gisteren in het teken van samenwerken.

 


Om de onderlinge samenwerking tussen de leerlingen te bevorderen zijn ze per stel (gekoppeld door een enkelband) en met 1 blinddoek naar de plek gelopen waar de ontmoeting met de logistiek medewerker was, ongeveer tien minuutjes lopen. Dit was natuurlijk leuk maar het was vooral de bedoeling om iets te leren. Ze leerden om duidelijke opdrachten te geven, gevaar in de gaten te houden, goed te luisteren, rekening te houden met elkaars zwakheden. Allemaal zaken die ze op school maar ook tijdens het werk tegenkomen.

Vervolgens hadden de leerlingen een gesprek met de heer Haumahu. Hij vertelde enthousiast over zijn werk als logistiek medewerker bij het Almelose bedrijf Moving-In. Zijn werk is afwisselend omdat hij bestellingen klaarmaakt, bestellingen levert en zorgdraagt voor materialen die terugkomen. En hij gaf aan dat samenwerken erg belangrijk is. “Als je elkaar niet helpt duurt het werk langer, dit kost geld maar je wilt ook niet laat thuis komen, toch?” Ook vertelde hij dat veel collega’s vrienden zijn geworden omdat je veel met elkaar optrekt. En zei hij “de collega’s waar je iets minder mee hebt behandel je ook met respect, vriendelijkheid en behulpzaamheid. Dit maakt het werk voor iedereen leuk!”

Eenmaal terug op school hebben de leerlingen nog een oefening gedaan om elkaar beter te leren kennen. In de klas ben je tenslotte ook een soort team en heb je elkaar nodig, dan is het handig dat je elkaar kent zodat je hier rekening mee kan houden en elkaar kunt helpen. Al met al een leerzame en leuke middag! En wordt vervolgd want de leerlingen gaan binnenkort op bezoek bij het meubelverhuurbedrijf waar de heer Haumahu werkt.