Met 2500 meiden rennen langs de Seine

14 maart 2019 VMBO

She Runs Active Girls’ Lead stond op woensdag ook echt in het teken van de ‘She Run’. De 500 deelnemers, waaronder onze 12 leerlingen en de 3 sportdocenten, en 2000 Franse meisjes deden mee aan een run van drie kilometer langs de kade van de Seine.


Dit evenement wordt georganiseerd door de International School Sport Federation en draait om gelijke kansen voor meiden. Het doel is om meisjes een grotere en prominentere rol in te laten nemen in de samenleving. Dit Erasmus+ project wil dat meiden stimuleren en inspireren. Ze moeten gaan voor het doel dat ze voor ogen hebben, dit kan gaan over educatie, sport, beroepsmatig en over meningsuiting.

Gisteren moesten onze leerlingen als team the Netherlands allerlei challenges doen in het speciaal opgezette ‘She Runs village’. De teams konden daarmee punten verdienen voor extra goodies. Bij de start van de She Runs week kreeg iedereen al een rugzak met bidon, sweater en regenjas. Naast de challenges als team the Netherlands waren er ook challenges met andere landen.

.

Vandaag zijn er lezingen van invloedrijke vrouwen, zoals een wereldkampioene die nu lezingen geeft om jonge meiden te inspireren en te motiveren om het beste uit henzelf te halen. Het vierdaagse evenement wordt vanavond feestelijk afgesloten.

Het Erasmus doet mee als team the Netherlands, in totaal doen 12 meiden mee aan She Runs. Ze zijn in Parijs onder begeleiding van de sportdocenten Erik Visser, Patrick Vehof en Marlene Averesch. De deelneemsters van onze vestiging VMBO zijn: Pien Jansen (3ma), Arjana Brummer (3ma), Robyn Vodegel (3ma), Vera van Duren (3ma), Myrthe Smit (3zw), Daphne ter Halle (3zw), Sam Kamst (4ma), Kim Kamst (4ma), Iris Botter (4ma), Kiki Schipper (4ma), Annabel de Jong (4ma) en Iris Brinckman (4ma).