Meiden ISK samen met minister bij aftrap project ‘Wereldmeiden’

5 maart 2019 VMBO

Minister Ank Bijleveld was gisteravond bij de kick-off van het project ‘Wereldmeiden’ in Rijssen. Ze kreeg een voetbal om de aftrap zowel letterlijk als figuurlijk uit te voeren. En vervolgens schonk zij de bal aan de leerlingen van de ISK, nadat ze er haar handtekening op had gezet.


Het project is erop gericht om meiden die als vluchteling net in Nederland zijn te helpen om een sociaal netwerk op te bouwen. Nour Issa en Abeer Amin waren namens de meiden van de ISK aanwezig bij de kick-off. Zij zullen ook meedoen aan het project.

Dat gebeurt door hen in contact te brengen met andere jonge vrouwen die al langer in Nederland zijn en met meiden bij sportclubs. De ISK is een van de deelnemers van het project, dat is opgestart door vrouwenplatform Carree. Het project Wereldmeiden is een project in opdracht van de Provincie Overijssel en is verdeeld in vijf regio’s om afstanden niet te groot te maken. Per regio zijn er twee groepen gemaakt, een groep van 14-18 jaar en 19-29 jaar. In totaal worden er 300 meiden mee bereikt.  

Een groep van vijftien meiden gaan tien weken lang verschillende sporten uitproberen. De groep bestaat uit vijf meiden die zelf als vluchteling naar Nederland zijn gekomen en inmiddels hun draai redelijk gevonden hebben, vijf sportieve Nederlandse meiden en vijf meiden die nog maar net in Nederland wonen en nog moeten wennen in Nederland. De laatste groep kiest na deze tien weken een sport om die vervolgens vijftien weken verder te verkennen. We wensen de meiden veel plezier en veel succes!