Leerlingen richten expositie Huis van Katoen en Nu in

10 januari 2017 HAVO/VWO

Wat is er vandaag hard gewerkt door onze Kunststroom leerlingen! Het was duidelijk te zien dat ze er erg veel plezier in hebben gehad om mee te werken aan de expositie over ons historische gebouw aan de Sluiskade NZ 68.


De hele dag hebben de leerlingen in het Huis van Katoen en Nu gewerkt om alles voor donderdag tip top te maken, dan wordt de expositie in het Huis van Katoen en Nu namelijk geopend. Zo werden er vitrinekasten in de ruimte geplaatst en deze werden ingericht met oude schoolspullen en foto’s, de decoraties zijn opgehangen, de bakfiets is ingericht, bouwtekeningen zijn opgehangen en nog veel meer.

Karlijn Hulshof en Nienke Schoemaker uit 6V waren door tekendocent Martine Fogteloo gevraagd om de organisatie op zich te nemen. Om het werk makkelijker te maken hebben Karlijn en Nienke de groep van 23 leerlingen eerst in kleinere groepjes verdeeld, elk groepje kreeg een eigen taak. Zo kregen drie groepjes uit 4V als taak om de borden met daarop de tijdsperiodes te maken die bovenop de panelen komen. Het laatste groepje uit 4V kreeg de taak om de bakfiets te bekleden. Hiervoor zijn zij naar het archief van de school geweest waar zij verschillende items hebben verzameld zoals oude prijzen en kopjes met oude logo’s. Daarnaast zijn er door dit groepje dozen gemaakt met daarop het bakstenen patroon van onze school. Deze worden gebruikt om dingen op te leggen. De betrokken leerlingen uit 4VWO zijn: Annika Vredenborg, Bram Visschedijk, Chiel Paassen, Eva Hupkes, Jalie Visschedijk, Jasper Robijn, Jelmer Wildemors, Julia de Klerk, Karlijn Sloterdijk, Majlen Jongeneel, Sarah Jansen, Shanie Wu, Suzan Smit en Tom Folkers.Het eerste groepje uit 5V ging aan de slag met oude logo’s van de school. Het idee was om deze aan doorzichtig draad in de ruimte van de expositie te hangen om zo een geheel van alle losse onderdelen van de expositie te maken. De leerlingen hebben dit gedaan door van foamplaat kubussen te maken en op elke kant een ander logo te plakken. De logo’s zijn gemaakt van verschillende kleuren en soorten papier. Ook is een deel van dit groepje naar het archief geweest waar ze oude foto’s van leraren en klassen hebben gevonden die ze in posters hebben verwerkt. Het tweede groepje uit 5V ging aan de slag met de entree van de expositie. Hiervoor hebben zij eerst houtplaten en nep geraniums gekocht. Zij hebben een zwevend entree gemaakt waar mensen onderdoor kunnen lopen en wat meteen aan het gebouw van Het Erasmus doet denken. De betrokken leerlingen uit 5VWO zijn: Jelmer Labots, Julia de Kluizenaar, Julia Swaters, Kyra Meijer, Lisa Pison, Mike Zanderink, Naomie Gerritsen, Sofie Timmerij en Sya Velthuis.

Tijdens de KuBV lessen moest er ook gewerkt worden aan andere opdrachten, zodoende is er op 6 december een werkdag gehouden. Op deze dag waren alle leerlingen uit geroosterd en kon er dus worden gewerkt aan de expositie, daarvoor waren ze al een keer met de hele groep naar het Huis van Katoen en Nu geweest om daar alvast ideeën op te doen.


De expositie “De bewogen geschiedenis van een markant schoolgebouw” is van 14 januari tot 14 april te zien in het Huis van Katoen en Nu, Rosa Luxemburgstraat 4 in Almelo.