Leerlingen Ondernemend Burgerschap klas 2 krijgen de workshop: maak een gezond broodje.

5 november 2019 HET ERASMUS

Sinds een aantal jaren vindt er een broodjesverkoop plaats als opdracht voor leerlingen uit 2 havo. Dit jaar richt het project zich op gezonde voeding.

 


Bij Ondernemend Burgerschap laten we het thema Gezonde School naar voren komen. Het project over de Gezonde School bestaat uit twee onderdelen: sporten en gezond eten. De leerlingen gaan in groepjes een gymles verzorgen voor hun eigen klas, waarin bewegen duidelijk naar voren komt. Daarnaast gaan de leerlingen gezonde broodjes verkopen.

De workshop werd gegeven door Philip Dhert, hij is de teamcaptain van de Almeloopers. Philip of een van de andere teamcaptains van de Almeloopers geven meestal een korte les over wat de Almeloopers zijn, wat ze doen en voor wie. En dit keer vulde hij dat aan met een workshop. Voor Philip is het extra leuk als de broodjesverkoop ook dit jaar weer een succes is, want de winst die de leerlingen ophalen wordt overgedragen aan de Almeloopers.

Gisteren hebben de leerlingen deze workshop 'maak een gezond broodje' gehad. Na een korte presentatie in het lokaal zijn de leerlingen naar de keuken gegaan van de mavo/havo/vwo locatie en hebben daar in groepjes samen een heerlijk broodje volgens de schijf van 5 gemaakt. En het resultaat was smakelijk en gezond!