Leerlingen naar CKV kunstmarkt

10 oktober 2017 HAVO/VWO

De leerlingen van 4H en 4V van Het Erasmus hebben op 5 oktober een kunstmarkt met workshops bezocht.

 


De morgen begon met een sprankelend optreden van het duo Lieve Bertha. Het duo zong met nummers met gitaarbegeleiding en had daarbij ook beelden over de zoektocht naar een partner voor een van de twee zangers. Met de nummers kregen de zangers veel respons van de leerlingen. De spelers van ‘’Lieve Bertha’’ waren opgetogen over het fijne publiek, waaruit blijkt dat de leerlingen van deze cultuurprofielschool een getraind publiek zijn en ook zelf regelmatig op de planken staan.

Daarna gingen de leerlingen uiteen naar verschillende locaties in de stad waar ze in kleine groepjes workshops volgden van verschillende kunstenaars. Zo was er een groep aan het werk met de kunstenaar Randy van Lingen die sculpturen maakte van ijzer en rubber.

Verder was er Poetry-slam, een heus hoorspel maken en opnemen en soundmovie in de Centrale bibliotheek Almelo. Bij het oude stadhuis werden in de korte tijd zelf sculpturen gemaakt van buizen en tape.

Ook konden leerlingen een kijkje achter de schermen nemen bij het theaterhotel Almelo, waar ze per toeval ook nog de cabaretier Jochem Meyer tegen het lijf liepen. Jochem Meyer was namelijk aan het opbouwen voor de voorstelling van deze avond. Van de rondgang door het Theater is een leuk filmpje gemaakt. Klik hier om het filmpje te bekijken.

Bij Theater Hof 88 konden leerlingen elkaar grimeren. Verder konden ze zich uitleven met en slagwerk bij de Kaliber kunstenschool, waar ze met ongebruikelijke slaginstrumenten als kliko en olievaten muziek maakten.
Bij Studio 15 (voormalig Naxt) ging een groep bezig met streetdance en hip hop en zelf muziek maken met een computerprogramma ‘’fruity loops". Op basis van drumsounds een eigen ringtone maken, hoe leuk is dat!.

Ondanks het natte weer, was het een geslaagde ochtend, waar de leerlingen snel kennis maakten met verschillende vormen van kunst en ook in echte ateliers van Almelose kunstenaars kwamen en mochten werken.