Leerlingen bereiden zich voor op examens in Kanaalschool

9 mei 2018 HAVO/VWO

Op deze zonnige woensdagmorgen druppelen vanaf half negen 's ochtends de eerste examenleerlingen binnen. Ze kiezen voor de rust van de Kanaalschool om zich voor te bereiden op de examenperiode die volgende week maandag begint.


Zo'n veertig leerlingen zitten verspreid door het schoolgebouw in alle stilte te leren, sommigen komen langs om nog gericht vragen te stellen of uitleg te krijgen van een docent. Deze ochtend zijn de docenten voor scheikunde, biologie en klassieke talen aanwezig om de leerlingen nog wat extra ondersteuning te bieden. Ze begeleiden de leerlingen in kleine groepjes of individueel. En dat kan door het mooie weer zelfs buiten!

De leerlingen die de Kanaalschool gebruiken als leerplek zitten verspreid door het hele gebouw, alle lokalen worden benut. De meeste van hen komen op eigen initiatief, ze waarderen de rust en ervaren in school minder afleiding als daar buiten. Een enkeling wordt door de ouders gestuurd, maar eenmaal op school gaan ze ook hard aan het werk. Het is mooi om te zien hoe de leerlingen elkaar stimuleren en dat ze elkaar ook uitleg geven als de ander iets nog niet snapt. En het is meteen duidelijk dat ze allemaal heel graag hun diploma willen halen! En dat willen wij natuurlijk ook!

Morgen is de Kanaalschool gesloten vanwege Hemelvaart, maar vrijdag kunnen de leerlingen er weer terecht van het eerste tot het achtste lesuur!

Lees hier het artikel uit de Tubantia: