Kanaalschool Zuid van gas los?!

15 april 2019 HET ERASMUS

Een aantal 3HAVO en 3VWO teams van het Technasium heeft de afgelopen maanden een warmteplan opgesteld om Kanaalschool Zuid 'Van gas los' te krijgen.


Deze ideeën zijn vorige week gepresenteerd aan de opdrachtgevers Martin Stroop (gebouwenbeheerder Het Erasmus) en Mathijs Helthuis (adviseur Loohuis Installatietechnieken Fleringen). Zij waren zeer onder de indruk van de oplossingen die de leerlingen hadden bedacht en de manier waarop ze die hadden weergegeven op hun presentatieposters.

Twee teams mogen Het Erasmus Technasium op 16 mei vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale van de Technasium Top Award in Rijswijk! Meer dan 3.100 derdejaars havo- en vwo-leerlingen van 60 technasia doen mee aan de Technasium Top Award dit schooljaar. Zij gaan de uitdaging aan om een bestaand gebouw aardgasvrij te maken.

Om zich goed op de finale voor te bereiden mogen de teams op 10 mei een hele morgen naar Loohuis Installatietechnieken in Fleringen om samen kritisch te kijken naar de huidige plannen en ze naar een nóg hoger niveau te tillen. Ons Technasium is hartstikke blij met zulke betrokken opdrachtgevers!