Het kunsttorentje krijgt een jasje

4 juni 2019 HET ERASMUS

En dat is een behoorlijke klus! Het inpakken van het torentje a la Christo duurde gisteren de hele dag. En vandaag is het torentje ingericht door leerlingen uit Neuenhaus (D), Zelów (PL) en Valasské Klobouky (CZ) en door een groep leerlingen van Het Erasmus.


Het inpakken van het Kunsttorentje in samenwerking met Stichting Nieuwe Twentse Kunst maakt deel uit van de afsluiting van het internationale Erasmus+ project Elastic. Ook is er door Erasmusleerling Wouter Büthker een textielapp gemaakt, de app wordt aanstaande donderdag gelanceerd door burgemeester Gerritsen. 

Jullie krijgen nu alvast een sneak peak, want de inrichting is alleen te zien door kijkgaten ...

Als je door de kijkgaten naar binnen gluurt zie je objecten en foto's die te maken hebben met textielindustrie. Onder andere allerlei bakstenen gemaakt door DEPPE Backstein-Keramik GmbH, deze stenen symboliseren de opbouw en het verval van de textielindustrie. En op de stenen staan de namen van fabrieken die tijdens project Elastic zijn bezocht. De Almelose, Duitse, Tsjechische en Poolse leerlingen hadden een druk programma vandaag. Na het inrichten gingen ze de textielapp uitproberen en daarna stond nog een bezoek aan Ten Cate op de rol.