Het Erasmus VMBO is een Gezonde School!

5 september 2018 VMBO

Wat een mooie start van het nieuwe schooljaar, onze vestiging VMBO mag zich de komende drie jaar Gezonde School noemen!


Afgelopen schooljaar kreeg het VMBO al de Gouden Schoolkantine Schaal en nu is dus ook het vignet Gezonde School behaald. Dit vignet is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen. We hebben een themacertificaat behaald op het thema Voeding. We zijn erg trots dat we de komende drie jaar deze titel mogen dragen en het is natuurlijk de bedoeling dat we ook na die drie jaar een Gezonde School blijven.

Werken aan gezondheid loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Op Het Erasmus VMBO krijgen de leerlingen op alle niveaus lessen over gezonde voeding. Ook wordt er rekening gehouden met voeding en leefstijl, daarnaast is Het Erasmus VMBO is een rookvrije school en is er een verbod op energiedrank. Zo zorgt Het Erasmus voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én is er veel aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen.

Naast speciale aandacht voor het themacertificaat Voeding zijn er tijdens de pauze en de tussenuren verschillende sportactiviteiten te doen. Daarnaast worden leerlingen en docenten op verschillende manieren geënthousiasmeerd om te gaan sporten, zoals met de Fitchallenge en Olympic Moves. Het Erasmus VMBO probeert meerdere afdelingen te betrekken bij het proces van de Gezonde School. Zo is de afdeling HBR voor een groot deel verantwoordelijk voor de bereiding van de producten en worden er tijdens de vakcolleges gericht lessen over gezondheid gegeven.

De schoolkantine heeft afgelopen schooljaar een make-over gekregen: de aankleding en uitstraling is fris en kleurrijk, op de toonbank en in de koelvitrine staan tijdens de pauzes smakelijke gezonde producten. Er worden onder andere gezonde broodjes, soepen, smoothies, fruitsalades en wraps verkocht. Dit wordt door de afdeling HBR verzorgd. Leerlingen van de afdeling HBR, E&O en Z&W zijn verantwoordelijk voor de bereiding en de verkoop van de verse producten.

Vestigingsdirecteur Leonie Wagenaar is trots om een Gezonde School te zijn. “Vanaf nu hangt op de gevel van onze school het logo Gezonde School. Zo kan iedereen op het schoolplein zien dat onze school een gezonde school is!”