Derdejaars leerlingen op bezoek in Gronau

9 november 2017 HAVO/VWO

Op woensdag en vrijdag zijn meerdere klassen op bezoek geweest in Gronau. De leerlingen bezochten het Rock 'n Pop Museum en ze gingen op bezoek bij Urenco.


Bezoek aan het Rock ’n Pop Museum in Gronau – samenwerking Duits en muziek

Leerlingen uit 3VA en 3VB waren woensdag 8 november te gast in het Rock ’n Pop Museum. Ze zijn van alles te weten gekomen over de muziekgeschiedenis, met name die van rock & pop. Ze vonden het vooral leuk om zelf een geluidsopname te maken. Na het museumbezoek zijn de leerlingen naar de binnenstad van Gronau gegaan, waar ze aan de hand van een aantal vragen inwoners van Gronau interviewden om meer over de stad te weten te komen. De gesprekjes werden met de smartphones opgenomen en zullen in de les aan elkaar worden getoond. 

Bezoek aan de Urenco in Gronau

Leerlingen van 3GV hebben woensdag een bezoek gebracht aan de Urenco in Gronau. Ze kregen uitleg over het verrijkingsproces en mochten na een zorgvuldige check een kijkje nemen in de productiehallen. De excursie werd met een lekkere soep en echte Duitse broodjes afgesloten.


Leerlingen 3 HAVO bezoeken Gronau

Vrijdag 10 november bezochten alle leerlingen uit 3 HAVO in het kader van een samenwerkingsproject Duits en Muziek de Euregio in Gronau, waar hen in spelvorm werd verteld over het belang van de Duitse taal in de grensregio. Als een van de laatste scholen gingen ze ook nog naar het Rock ´n Pop Museum om over de (Duitse) muziekgeschiedenis te leren. Het museum sloot aan het eind van de dag voor een ingrijpende renovatie, die meerdere maanden gaat duren.