Derde editie Almelo zingt Nederlands

8 november 2018 VMBO

Na een succesvolle 1e en 2e editie van ‘Almelo zingt Nederlands’ afgelopen schooljaar wordt er op vrijdag 16 november weer een muzikale bijeenkomst georganiseerd. Kom je ook?


Nederlands leren is een uitdaging, maar door te zingen wordt het leren van de Nederlandse taal leuk en toegankelijk. Inwoners en vrijwilligers uit Almelo, de muziekdocent vanuit de Internationale Schakelklas van Het Erasmus en het Taalpunt Almelo hebben de handen ineengeslagen en verzorgen gezamenlijk deze derde editie van ‘Almelo zingt Nederlands’.

Zing je graag, zing dan mee. Het koor is voor iedereen. Kom, zing en ontmoet mede zangers en mede inwoners van onze stad. Liedjes die gezongen worden zijn onder andere ’17 miljoen mensen’ van Fluitsma & van Tijn en ‘Opzij, opzij, opzij’ van Herman van Veen. De muzikale bijeenkomst op vrijdag 16 november start om 14.15 uur.

Het koor zingt op locatie bij de ISK Het Erasmus aan de Cesar Franckstraat 1 in Almelo.

De ISK Het Erasmus verzorgt onderwijs aan leerlingen die uit het buitenland afkomstig zijn, dan wel zijn gevlucht, en die de Nederlandse taal niet of onvoldoende beheersen om lessen te volgen in het voortgezet onderwijs.

Het Taalpunt Almelo verzorgt taalondersteuning voor anderstalige Nederlanders en autochtone Nederlanders. De locatie van het Taalpunt is de centrale Bibliotheek van Almelo.