Burgemeester volgt les in politieke besluitvorming

13 maart 2017 HAVO/VWO

Een bezoek van burgemeester Arjen Gerritsen zorgde ervoor dat de leerlingen uit 5 HAVO hun kennis over politieke besluitvorming in de praktijk konden uittesten.


Op vrijdagmorgen 10 maart bezocht de burgemeester de HAVO/VWO vestiging van Het Erasmus. De burgemeester kreeg een rondleiding door het historische schoolgebouw, waarbij vooral veel aandacht was voor de recente vernieuwbouw.

Er werd een rondgang gemaakt door het prachtig verbouwde schoolgebouw waarbij het Technasium, Atrium en Studium uitgebreid aan bod kwamen. De burgemeester was duidelijk onder de indruk, hij gaf een mooi compliment: “op Het Erasmus zie je toekomstgericht onderwijs in alle verschijningsvormen onder een historisch dak.” Gemeenteraadslid Arjen Maathuis, oud-leerling van Het Erasmus, begeleidde de burgemeester tijdens zijn bezoek.

Na de rondleiding volgde de burgemeester een les maatschappijwetenschappen. De leerlingen uit 5 HAVO verdiepen zich al enige tijd in politieke besluitvorming, een zeer actueel thema in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezing op woensdag 15 maart. Speciaal voor deze les gingen ze aan de slag met lokale besluitvorming. Onder begeleiding van hun docente, mw. A. Daman, hebben de leerlingen een aantal vragen en stellingen met de burgemeester besproken. De eerste vraag kwam van Marieke van der Bie (5HA). Ze vroeg de burgemeester wat hij het leukst aan zijn werk vindt. Het antwoord luidde: de diversiteit, geen dag is hetzelfde en vaak eindigt de dag anders dan gedacht. Vele vragen volgden en werden uitgebreid en enthousiast beantwoord.

Ook werd de burgemeester getipt om nog een bezoek te brengen aan Het Huis van Katoen en Nu. Tot 14 april is daar een expositie te zien over het markante schoolgebouw aan de Sluiskade Noordzijde 68.