1 BK2 en 2MA2 de fitste klassen van de VMBO onderbouw

30 januari 2019 VMBO

Alle eerste- en tweedejaars leerlingen van ons VMBO hebben zich vandaag flink in het zweet gewerkt tijdens de Fit Challenge bij JMR Sportcentre. Ze moesten in 20 minuten zoveel mogelijk calorieën verbranden. Klas 1BK2 bleek de fitste klas van alle eerste klassen en klas 2MA2 van de gehele onderbouw. De winnende klassen mogen kiezen uit een les krachttraining of een kickboksclinic door een trainer van JMR. Ook krijgen ze morgen een gezonde lunch op school!


De leerlingen hadden de mogelijkheid om te kiezen uit de loopband, de crosstrainer en de fiets. De loopband bleek het meest effectief om calorieën te verbranden. Klas 2MA2 heeft de meeste calorieën verbrand, ze wonnen met een gemiddelde van 290 calorieën per leerling. Vlak achter hen zat 2KT3 met 285 calorieën per persoon. De winnaar van de eersteklassers, klas 1BK2, had een gemiddelde van 246 per leerling.

Het was mooi om te zien dat alle leerlingen erg enthousiast waren, iedereen ging er helemaal voor. En nadat de leerlingen zich flink in het zweet hadden gewerkt waren er flesjes water, appels en bananen voor alle leerlingen.De twee winnende klassen mogen zich een jaar lang het fitste van de school noemen. Een top prestatie! En bedankt JMR dat we van jullie trainingsruimte gebruik mochten maken voor de Fit Challenge!