Opening Science Center in bibliotheek Almelo

18 mei 2017 HAVO/VWO

Meer dan 100 geïnteresseerden hebben woensdagavond de opening van het 'Science Center Erasmus' in de bibliotheek van Almelo bezocht. De Technasium brugklasleerlingen hebben 17 exhibits tentoongesteld waarin verschillende natuurkundige principes zijn uitgewerkt. 

 


Een van de bezoekers zei: "Wat geweldig om te zien dat ieder groepje zich verdiept heeft in een onderwerp dat hen aanspreekt." Een greep uit de thema's die te zien zijn: elektriciteit opwekken, wrijvingskracht, aardbevingen, windkracht, katrollen, veerkracht en dichtheid. De bezoekers konden stemmen op de top 3 van de beste exhibits. "Het was moeilijk om te kiezen, er zitten zo veel leuke exhibits tussen", zei de opdrachtgever.

Een ouder benoemde dat hij het indrukwekkend vond om te zien hoe snel leerlingen presentatievaardigheden ontwikkelen. Hij had niet van zijn zoon verwacht dat hij voor zoveel onbekende mensen zijn exhibit vol zelfvertrouwen kon presenteren. En een andere ouder was onder de indruk van het niveau van sommige exhibits. Zo is voor de exhibit over de aardbeving ingewikkeld programmeerwerk nodig. Zij vond het knap dat brugklasleerlingen dat al kunnen.

 

  

De exhibits zijn van 17 mei t/m 3 juni te zien op de vierde verdieping van de bibliotheek Almelo. Iedereen is welkom!